Borgerløn/basisindkomst i alle lande i EU

af: Henning Melgaard
1 Støtter
MĂĽl

Hej Per😊
Hüber du vil overveje at støtte dette.

Giv din underskrift og støt dette borgerinitiativ til indførelse af Ubetinget Basisindkomst i hele EU.

Hvad er Ubetinget Basisindkomst?
Ubetinget Basisindkomst, ogsü kendt som borgerløn, er et fast münedligt beløb, der gives til alle borgere. Beløbet gives uden betingelser og modkrav af nogen art og skal vÌre højt nok til at sikre, at alle borgere har rüd til grundlÌggende livsfornødenheder.

Hvorfor skal vi have Ubetinget Basisindkomst i Danmark?
I Danmark har vi i forvejen et økonomisk sikkerhedsnet bestüende af overførselsindkomster som f.eks. dagpenge, kontanthjÌlp, førtidspension osv. Sü hvorfor overhovedet indføre UBI i Danmark?
De overførselsindkomster, vi kender i Danmark, har i ürevis vÌret udsat for konstante nedskÌringer. Dagpengeperioden er sÌnket fra 7 til 2 ür. KontanthjÌlpen er besküret med f.eks. indførelsen af kontanthjÌlpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelsen.

For de skiftende regeringer, der har besküret overførselsindkomsterne en ad gangen, har der vÌret relativt let spil. Folk pü de forskellige overførselsindkomster udgør et mindretal, der ikke har haft gennemslagskraft, hvis de protesterer imod nedskÌringerne.
Fordelen ved UBI er, at alle borgere modtager den. Hvis den siddende regering ønsker at skÌre ned pü størrelsen af UBI, bliver alle borgere i landet ramt pü Ên gang. Det vil fü langt flere til at protestere og med større gennemslagskraft. UBI kan med andre ord vÌre med til at styrke sammenhÌngskraften i befolkningen.

Et stort problem ved de nuvÌrende overførselsindkomster er, at de gives med modkrav. Krav om f.eks. at deltage i alt fra jobafklaring, ressourceforløb osv. Facebook-grupper som Jobcentrets Ofre har til fulde dokumenteret den tvang, kontrol og mistÌnkeliggørelse, borgere udsÌttes for pü landets jobcentre, og hvilke konsekvenser dette har for borgere, der stür uden for arbejdsmarkedet.
UBI gives uden betingelser af nogen art og frisÌtter dermed borgere uden arbejde for tvang, kontrol og mistÌnkeliggørelse.
Overførselsindkomster som førtidspension er desuden omfattet af gensidig forsørgerpligt, et problem man kan løse ved at indføre UBI da denne gives uden betingelser af nogen art.

UBI kan fungere som økonomisk sikkerhedsnet for de stadigt flere borgere i ”prekære” ansættelser, som f.eks. ikke har mulighed for at optjene ret til dagpenge. Og UBI vil kunne sikre, at alt det samfundsgavnlige frivillige arbejde, som i dag er ulønnet, belønnes.

Hvorfor skal man overhovedet støtte et initiativ, der vedrører EU?
Uanset om man er tilhÌnger eller modstander af EU, mener jeg, at det er vÌrd at overveje at støtte initiativet. Danmark er medlem af EU, og jeg tror ikke, at der er udsigt til, at vi bliver meldt ud foreløbig. Og med dette borgerinitiativ kan vi vÌre med til at krÌve. at EU, for en gangs skyld, arbejder for at forbedre vilkürene for almindelige mennesker.

Europæiske borgerinitiativer er borgernes mulighed for at stille forslag som skal tages op i EU’s lovgivende forsamlinger, ligesom danske borgerforslag til Folketinget.
Hvis initiativet nĂĽr op pĂĽ 1.000.000 underskrifter, vil Kommissionen vĂŚre forpligtet til at behandle forslaget.

Link til underskrift og flere informationer her: https://sign.eci-ubi.eu?lg=da

1Støtter

Anonym
13 day's ago

For at øge menneskers frihed og modvirke uligheden

Se flere indsamlinger:  Politik

Underskriv indsamling

Jeg vil gerne have nyheder tilsendt

Privacy Policy
Nür du skriver under accepterer du Underskriftindsamling.dks betingelserTerms of Service. Du kan framelde dig pü alle tidspunkter her. Har du problemer med at logge ind  FortÌl os det.